Zaandam,
23
november
2016
|
13:39
Europe/Amsterdam

Meer smaak en minder toevoegingen in vleesproducten van Albert Heijn

Nieuw beeldmerk geeft kwaliteitsverbetering aan

Meer vlees en minder toevoegingen. Met deze stappen maakt Albert Heijn z’n vleesassortiment steeds een beetje beter. Zout, suiker, onnodige E-nummers of kunstmatige toevoegingen. Het kan allemaal best wat minder of zelfs helemaal zonder. Populaire producten zoals hamburgers, rundertartaar, rundergehakt, varkensslavinken en varkensbraadworst bevatten vanaf deze week alleen nog maar natuurlijke ingrediënten en worden gemaakt met meer en beter – minimaal 1 Beter Leven ster (in het geval van varkensvlees) – vlees. Dit komt zowel de kwaliteit als de smaak van het product ten goede. Om klanten attent te maken op de verbeteringen die zijn doorgevoerd staat op de verpakking een duidelijk herkenbaar nieuw beeldmerk. Nu gaat het om 34 producten, er zullen er nog veel meer volgen.

Dat smaakt naar meer

Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing Albert Heijn: “Over smaak valt niet te twisten. Toch is dat wat we elke dag doen als we nieuwe producten ontwikkelen of bestaande producten verbeteren. Samen met bevlogen bakkers, boeren, tuinders en andere leveranciers zoekt Albert Heijn altijd naar betere recepten en betere ingrediënten. Zo gaan we samen terug naar de pure smaak. Waar het kan, met minder zout, suiker en onnodige toevoegingen. Het resultaat testen we niet alleen zelf uitgebreid. We laten ook onze klanten vertellen wat ze lekker vinden. We schotelen allerlei smaakpanels onze producten voor, laten ze proeven en passen de recepten net zo lang aan tot we tevreden zijn. Tot we trots het resultaat in onze winkels kunnen leggen en al onze klanten die kwaliteit kunnen proeven. Zo worden we steeds een beetje beter.”

download

Krul op verbeterde producten

Als iets goed is, hoef je er weinig aan toe te voegen. Dat geldt zeker voor ons verse vlees assortiment: wij bieden steeds meer vers vlees met alleen natuurlijke ingrediënten. Onze verbeterde verse vleesproducten met o.a. hamburgers, rundergehakt, tartaar, braadworsten en slavinken zijn te herkennen aan het beeldmerk met de krul (zie afbeelding). Er is nu een start gemaakt met vlees. Ook in andere productcategorieën worden verbeterslagen gemaakt, deze zullen in 2017 voor de klant zichtbaar zijn. Meer informatie staat op www.ah.nl/kwaliteit.