08
juli
2022
|
13:58
Europe/Amsterdam

4 miljoenste bezoeker in museumwinkel Albert Heijn

Samenvatting

Een feestelijke dag bij de museumwinkel van Albert Heijn op de Zaanse Schans: daar kwam vandaag de 4 miljoenste bezoeker binnen wandelen. Directeur Marketing & Communicatie Johan van der Zanden was aanwezig deze speciale bezoeker te verwelkomen met bloemen, taart en een tas boodschappen. 

Op 23 mei 1967 opende de museumwinkel van Albert Heijn op de Zaanse Schans. In de winkel zien bezoekers het originele interieur van de eerste kruidenierswinkel van Albert Heijn in Oostzaan. In de museumwinkel worden diverse objecten tentoongesteld uit de rijke historie van het supermarktbedrijf. Bijvoorbeeld de toonbank waar Albert Heijn zelf achter werkte met de originele kassa. In de winkel worden producten tentoongesteld en kunnen bezoekers ook kruidenierswaren, oudhollands snoep en posters kopen.   

De Zaanse Schans is een openluchtmuseum en de op drie na grootste toeristische trekpleister van Nederland. Diverse ambachten uit de Zaanstreek zijn in originele gebouwen herplaatst naar dit gebied. Zo vind je er een kaasmaker, molens, bakkerij, tingieterij en natuurlijk de museumwinkel van Albert Heijn, die jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers trekt. De winkel wordt volledig door vrijwilligers gerund.

3D tour 
Voor mensen die graag een kijkje willen nemen in de museumwinkel maar niet in de gelegeheid zijn naar de Zaanse Schans te komen, is er nu een digitale tour. Door op de verschillende touchpoints te klikken, komen bezoekers meer te weten over de rijke historie van Albert Heijn. 

Neem hier een digitaal kijkje in onze museumwinkel op de Zaanse Schans.