16
april
2024
|
06:02
Europe/Amsterdam

Nieuw in Albert Heijn vleesassortiment: half-om-halfproducten met lagere CO2e-uitstoot

Samenvatting

Albert Heijn introduceert half-om-halfproducten bestaande uit een combinatie van kip en rundvlees en daarnaast producten met toegevoegd rundereiwit. Deze producten hebben beide een lagere CO2e-uitstoot dan de reguliere rundvleesproducten.

Half-om-half gehakt dat bestaat uit deels varkens- en deels rundergehakt is alom bekend. Nu gaat Albert Heijn ook runder-kip producten aanbieden, gehakt en een burger half-om-half, met een deel rundvlees van Nederlandse weidegang koeien en een deel vlees van 1 ster Beter leven kippen. De runder-kip producten hebben minimaal 37% minder uitstoot per kg product dan de reguliere runder varianten.   

Ook introduceert Albert Heijn een nieuw assortiment met zeven verschillende producten met toegevoegd rundereiwit. De CO2e-emissie reductie voor deze producten bedraagt 9,3 kton CO2e per jaar.  

Betaalbaarder 
Al deze producten, zijn goedkoper dan onder meer de reguliere AH Hamburger, AH Rundergehakt en AH Chipolata. Dit betekent dat klanten kunnen genieten van lekker vlees met een lagere CO2e uitstoot voor lagere prijs.   

Anita Scholte op Reimer, directeur Duurzaamheid & Kwaliteit bij Albert Heijn: “Ik ben trots op deze technologische ontwikkeling die we samen met onze ketenpartners hebben gerealiseerd. Deze producten hebben een lagere klimaatimpact, de klant betaalt minder en qua smaak proef je geen verschil.” 

Duurzaamheidsverslag 
Benieuwd naar meer stappen die Albert Heijn zet op weg naar een gezonde, sociale en duurzamere samenleving? Vandaag presenteert Albert Heijn het duurzaamheidsverslag over 2023, volgens de Global Reporting Initiative Standaarden, over de resultaten op het gebied van de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ Lees het hier