Zaandam,
26
maart
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Paashaas verstopt steeds meer biologische eieren

Wie aan Pasen denkt, denkt aan eieren. Of dit nu echte eieren zijn of chocolade-eitjes. Er worden steeds meer biologische eieren gegeten in Nederland. In de afgelopen 5 jaar is het aandeel biologische eieren bij supermarktketen Albert Heijn dan ook meer dan verdubbeld. Ook de chocolade variant doet het goed. De verwachting is dat alleen al via Albert Heijn meer dan 1.5 miljoen biologische chocolade-eitjes verkocht worden deze Pasen.

Biologische ontbijtproducten snelle stijgers

Driekwart van de Nederlanders koopt wel eens biologische producten* ; Lagen er in 2007 bij Albert Heijn nog zo'n 270 biologische producten in het schap, nu is dit aantal vervijfvoudigd. De best verkochte biologische producten bij Albert Heijn in 2015 waren onder andere melk, bananen, eieren en yoghurt. Met name biologische ontbijtproducten doen het dus goed. De verwachting is dan ook dat er dit jaar meer biologische producten dan ooit op de Paastafel staan. *Bron TNS NIPO

Over Albert Heijn Biologisch

AH Biologisch bestaat uit verse en houdbare producten, van alledaags tot bijzonder. Van appels, melk en chocolade tot babyvoeding, verse soepen en wijn. Natuurlijk zijn al deze biologische producten onafhankelijk gecontroleerd door Skal Biocontrole en hebben daarom het Europees biologisch keurmerk.

Persfoto