Zaandam,
24
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Reactie aflevering Eén vandaag

Onze reactie

Albert Heijn is een goed werkgever en dat willen we graag blijven. Er wordt in onze distributiecentra hard gewerkt om al onze supermarkten van producten te voorzien. Er werken 3.300 vaste medewerkers (en ruim 2.000 uitzendkrachten) bij ons en helaas gaat er ook wel eens wat mis. We nemen de voorbeelden die nu door onze medewerkers worden aangekaart zeer serieus en willen graag met deze medewerkers in gesprek. Daartegenover staat dat we met een verloop van nagenoeg 0% en medewerkers die lang (gemiddeld 14 jaar) bij ons blijven werken gelukkig ook heel veel tevreden medewerkers in onze distributiecentra hebben.

Albert Heijn besteedt veel aandacht aan belangrijke onderwerpen als werkdruk, veiligheid en ziekteverzuim.

Werkdruk:

Dit jaar is samen met de Arbo Unie gemeten hoe de werkdruk wordt ervaren, door middel van onderzoek waaraan 2.000 medewerkers (zowel vaste medewerkers als uitzendkrachten) aan meewerkten. Hieruit bleek dat 92% van de ondervraagden hun werk goed aankan en 81% blij is met hun baan.

Veiligheid:

Veiligheid op de werkvloer staat bij ons voorop. We registreren alles, ook kleine incidenten (zoals in je vinger snijden), om hiervan te leren en incidenteel controleert de Arbeidsinspectie. Ernstige ongevallen komen zelden voor en de totaalcijfers tonen aan dat we het beter doen dan de branche (5 ongevallen per 100 arbeidsplaatsen op jaarbasis bij ons versus 8 per 100 arbeidsplaatsen op jaarbasis in de branche vervoer en opslag).

Ziekteverzuim:

Het ziekteverzuim ligt bij onze vaste medewerkers gemiddeld op 6% en dit cijfer is normaal als je het afzet tegen vergelijkbare bedrijven. Dit percentage wordt beïnvloed door het feit dat er veelal fysiek werk verricht wordt en de gemiddelde leeftijd van de vaste medewerkers in onze distributiecentra ook wat hoger ligt dan normaal. Dat de gemiddelde leeftijd wat hoger is, komt echter ook door het feit dat we nagenoeg geen verloop hebben en mensen lang (gemiddeld zo'n 14 jaar) bij ons blijven werken.