Zaandam,
01
december
2016
|
11:13
Europe/Amsterdam

Sinterklaas eerste Snapchat Spectacles gebruiker in Nederland

De Snapchat Spectacles bril, die afgelopen maand uit kwam in de Verenigde Staten, is in Nederland als eerste gebruikt door een bijzondere bezoeker uit Spanje.

De speciale Snapchat zonnebril heeft ook de Lage Landen weten te bereiken. Het eerste hardwareproduct van Snap Inc, het Amerikaanse bedrijf achter Snapchat, werd afgelopen maand exclusief in de Verenigde Staten gelanceerd door middel van de zogenoemde “Snapbots”. Het gaat om een zonnebril met geïntegreerde videocamera. De Spectacles laat je direct video’s maken van maximaal tien seconden. Deze worden opgenomen met een beeldhoek van 115 graden, wat bijna gelijk is aan het gezichtsveld van het menselijk oog.

De Sint wist zijn hand te leggen op een exclusief exemplaar en bezocht daarmee een Albert Heijn filiaal om zijn inkopen te doen. “Ik volg de online ontwikkelingen natuurlijk op de voet, zodat ik precies weet wat kinderen van mij willen ontvangen.” aldus de kindervriend. Met de bril kreeg de gulle bisschop technische hulp van GoSpooky, een Snapchatbedrijf opgericht door twee Nederlandse tienerondernemers.

Naast de Sint mochten ook enkele medewerkers van de Albert Heijn vestiging in Oisterwijk de bril gebruiken. De eerste beelden van Nederlandse bodem zijn te bekijken op het Snapchat account van Albert Heijn: AlbertHeijnSnap

De hele video van Sinterklaas kijk je hier. De foto's van Sinterklaas met Snapchat zonnebril vind je daar.