Zaandam,
10
oktober
2018
|
13:26
Europe/Amsterdam

Special Delivery op Appie Today

In Special Delivery, op Appie Today, bezorgen we de favoriete 'Hollandse kost’ bij Nederlanders die in het buitenland wonen.

Drop, stroopwafels, snert, draadjesvlees, kroketten... Zomaar een paar Nederlandse lekkernijen die je kan missen wanneer je als Nederlander in het buitenland woont. Natuurlijk mis je niet alleen het eten zelf, maar ook de personen waarmee je die gerechten meestal eet. In Special Delivery bezoekt Rijk (Hofman) met een AH Bezorgbus Nederlanders in het buitenland. En hij komt niet met lege handen. Rijkt verrast hen met hun favoriete gerecht en een persoonlijke boodschap van het thuisfront.  

In de eerste aflevering maakt Rijk Rolf blij met zijn favoriete 'Hollandse kost'. Van Amsterdam, via Keulen en de eindbestemming is: Rolf in Zwitserland! Om precies te zijn: Küttigen. Fleur wil haar neef Rolf verrassen met iets heel speciaals. Denk je aan speciaal, dan denk je aan: frikandellen! Rolf komt twee keer per jaar op bezoek bij zijn nichtje Fleur en haar vriend Freek, maar komt hij dan voor hen, of voor de snackbar..? Als je meer dan 700 kilometer hebt afgelegd om een frikandel af te leveren, kom je natuurlijk niet met een kleintje aan. Rijk Hofman heeft DIY XXL frikandellen meegenomen voor Rolf! Er is alleen één probleempje: een frikandel is pas echt lekker als ‘ie uit de frituurpan komt. En laat Rijk die nou nét vergeten zijn…Gelukkig is Rolfs zus Ellen thuis. Samen met Rijk gaat ze naar het dorp om een frituurpan te fixen. Tijd voor het moment suprême: Rolf komt nietsvermoedend thuis. Snel de frikandellen in het vet! Zal Rolf al wat ruiken? Dit moet wel de fijnste thuiskomst ooit zijn. Er is zelfs gedacht aan ijsthee met prik, want ook dát hebben ze niet in Zwitserland. Maar er is meer! Rolf’s vader mist drop en stroopwafels, nou vader van Rolf: het is je geluksdag! Rijk Hofman heeft aan álles en iedereen gedacht en heeft voor iedereen iets lekkers van thuis meegenomen. 

Kijk hier de eerste aflevering. Tot en met 13 november is wekelijks te zien welke landen Rijk en zijn AH Bezorgbus allemaal aandoet.