Zaandam,
21
mei
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Start picknickseizoen bij Albert Heijn to go

Samenwerking met CleanPicnic om de omgeving schoon te houden

Albert Heijn to go en CleanPicnic slaan de handen ineen om zwerfafval tegen te gaan. CleanPicnic maakt kleedjes die na de picknick direct als afvalzak gebruikt kunnen worden. Zo kan iedereen naar hartenlust picknicken en blijven openbare gelegenheden zoals parken schoon. Vanaf deze week kunnen klanten in iedere Albert Heijn to go winkel een CleanPicnic kleedje meenemen voor een spontane picknick, bijvoorbeeld als leuk alternatief voor de lunch op kantoor. En met de vele verse salades, heerlijke broodjes en een lekker sapje maakt Albert Heijn to go dat heel gemakkelijk. De actie loopt tot en met 14 juni.

Het CleanPicnic-kleedje is een gerecycled plastic kleedje van 1 bij 1 meter. Het kleedje -in de bekende vrolijke ruitjesprint- kan worden gebruikt in recreatiegebieden om eten en drinken op te leggen. Na afloop van de picknick kunnen de gebruikers met een eenvoudige handeling van het kleedje een afvalzak maken en in de vuilnisbak gooien. Op het kleedje staan verder praktische tips voor de ideale picknick. CleanPicnic is voor de ontwikkeling van het kleedje een samenwerking aangegaan met Nederland Schoon.

Roland Simon, marketing manager Albert Heijn to go: 'De samenwerking met CleanPicnic is voor ons belangrijk, omdat we zo een bijdrage kunnen leveren aan een schone buurt. Onze klanten zijn meestal onderweg en de Albert Heijn to go salades, sappen en andere verse producten zijn ideaal voor een spontane picknick. Door samen een picknickkleedje te ontwikkelen, kunnen onze klanten op een mooie dag buiten lunchen en daarna makkelijk hun afval weggooien.

Persfoto's