18
oktober
2023
|
15:32
Europe/Amsterdam

Terugblik inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Samenvatting

In september organiseerden wij samen met Voedselbanken Nederland de landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’ in het kader van onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’ én omdat wij landelijke partner zijn van Voedselbanken Nederland. Goed ontbijten is voor iedereen van belang en zeker voor schoolgaande kinderen. Omdat een goede start van de dag niet voor iedereen even vanzelfsprekend is, hebben klanten met ons veel producten gedoneerd voor een gezond ontbijt voor kinderen voor wie dat helaas niet vanzelfsprekend is. Kijk hier naar de terugblik van de actie. 

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken helpen mensen die het financieel niet redden door ze tijdelijk te voorzien van gratis voedselhulp. Zij werken hierbij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Albert Heijn is al jarenlang de grootste landelijke partner van Voedselbanken Nederland. De supermarkt doneert ieder jaar vele producten en organiseert diverse landelijke en lokale inzamelingsacties. Een van die acties is ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Deze actie wordt al een aantal jaren georganiseerd. 

Met het platform "Voor elkaar" zet Albert Heijn zich samen met vier goede doelen in om Nederland beter, gezonder en socialer te maken.