Zaandam,
07
oktober
2019
|
13:14
Europe/Amsterdam

Terugroepactie Wahid halal vleeswaren

De afgelopen dagen zijn berichten verschenen over het terugroepen van vleeswaren. Albert Heijn vult zo'n vijf miljoen borden per dag. Dat is een grote verantwoordelijkheid waarbij voedselveiligheid altijd voorop staat.

De vleeswaren van het Albert Heijn-huismerk komen niet van Offerman, de fabriek die de afgelopen dagen vleeswaren terugriep vanwege een mogelijke besmetting met de listeriabacterie. Onze vleeswaren zijn afkomstig van andere leveranciers.

De terugroepactie waarbij Albert Heijn nu in het nieuws is, gaat over zeven soorten Halal vleeswaren van Wahid, leverancier van halal vleesproducten. Deze producten hebben wij vrijdag direct na de melding uit onze schappen gehaald.

Aangezien het gaat om een A-merkproduct, is de leverancier verantwoordelijk voor de publieke melding. Dat heeft Wahid ook gedaan met dit persbericht. Ter ondersteuning van deze communicatie plaatsen wij normaliter direct ook een veiligheidswaarschuwing op ah.nl. Die is helaas later geplaatst dan gebruikelijk.

Wij benadrukken dat wij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat klanten met een gerust hart boodschappen bij ons kunnen doen.