Zaandam,
18
september
2020
|
08:51
Europe/Amsterdam

UWV en Albert Heijn intensiveren samenwerking

In 2025 werken 2.025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij AH

Samenvatting

Deze week hebben Sonja Boelhouwer van Albert Heijn en Felix Kemperman van UWV hun handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Met verschillende initiatieven spannen UWV en Albert Heijn zich de komende jaren in, om in 2025 2.025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben bij Albert Heijn.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, willen UWV en Albert Heijn meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat stellen om deel te nemen aan het arbeidsproces. Door deel te nemen aan het arbeidsproces worden medewerkers zich bewust van hun kracht en drijfveren. Daardoor groeit het zelfvertrouwen en eigenwaarde en wordt de volgende stap op de arbeidsmarkt makkelijker. Het doel is om 2.025 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben in 2025.

Sonja Boelhouwer, directeur winkels en franchise bij Albert Heijn: “We willen een werkgever zijn voor iedereen, ook voor mensen met een arbeidsuitdaging. We bieden hen een mooie leeromgeving, goede begeleiding en het gevoel erbij te horen.”

Felix Kemperman, directeur uitvoering WERKbedrijf UWV: “UWV werkt aan een samenleving waarin mensen naar vermogen mee kunnen doen. We ondersteunen werkzoekenden in hun zoektocht naar een nieuwe baan en helpen mensen de afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen. Een nauwe samenwerking met werkgevers zoals Albert Heijn is hierbij onmisbaar.”

Tijdens de digitale ondertekening vertelde Lars van der Ende, vulploegmedewerker bij de Albert Heijn in de Vrieschgroenstraat in Zaandam, over zijn ervaringen: “Ik ben er heel blij mee om bij Albert Heijn te kunnen werken. Het geeft mij een goed gevoel om klanten een lach op het gezicht te bezorgen. Dat blijft iedere dag weer leuk.”

Bij Albert Heijn werken op dit moment 1.850 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkzaamheden op maat, goede begeleiding door jobcoaches en buddy’s zorgen ervoor dat deze inzet voor alle partijen succesvol is.