Zaandam,
19
mei
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verse groente- en fruitinnovaties

Albert Heijn komt met verse groente- en fruitinnovaties

In de nieuwe schijf van vijf wordt geadviseerd om 2,5 ons groente en twee stuks fruit per dag te eten. In de praktijk blijkt dat nog best een puzzel. Daarom vind je in het gekoelde schap van Albert Heijn heel veel lekkere innovaties op het gebied van groente en fruit. Verse groente- en fruitspreads van bijvoorbeeld doperwten en aardbeien. Of pasta en rijst gemaakt van 100% groente en nieuwe wok- en roerbakgroente combinaties. Daarin zitten verrassende verse ingrediënten zoals aspergetips en babymaïs. Zo is het voor consumenten nog makkelijker om iedere dag extra groente en fruit binnen te krijgen.

Natuurlijk weten we dat het eten van meer groente en fruit belangrijk is. Klanten zoeken daarom steeds vaker naar manieren om op meerdere momenten van de dag groente en fruit te eten. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Met de nieuwe versproducten wil Albert Heijn klanten helpen om gezonder te eten en meer te variëren. Door met de lunch bijvoorbeeld doperwtenspread op de boterham te smeren, en in een Italiaans gerecht pasta te vervangen door courgette spaghetti.

Verse groente- en fruitspreads

De nieuwe spreads zijn gemaakt van verse groente en fruit. Er zijn geen suiker, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen aan toegevoegd. De spreads zijn vervaardigd zonder verhitting en klanten kunnen kiezen uit de volgende smaken:

  • 5 groentespreads; wortel, pompoen, rode biet en de combinaties bloemkool-paddenstoel en doperwten-munt
  • 4 fruitspreads; aardbei, framboos, bosvruchten en tropische mix

Met de spreads wordt het makkelijker om tijdens ontbijt en lunch groente en fruit te eten. Ze zijn lekker op brood en de fruitspreads kunnen bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met kwark en andere yoghurtproducten. De producten liggen in het koelversvak vlakbij de sla en rauwkost.

Verrassende wokgroenten

Met wokken bereid je snel en gemakkelijk een lekkere en gezonde maaltijd. Om klanten nog meer keuze te bieden liggen er in het schap 7 nieuwe AH Excellent wok- en roerbakgroente. De producten hebben verrassende en bijzondere ingrediënten zoals groene aspergetips, tatsoi, verse babymaïs en shiitake. Het assortiment wordt ook aangevuld met 5 nieuwe woksauzen zonder geur-, kleur- en smaakstoffen: teriyaki-honing, sesam-soja, groene curry, chili-knoflook en sweet-sour. Daarnaast zijn alle wok- en roerbakproducten in een nieuw jasje gestoken. Ook is het schap ingedeeld in verschillende keukens: de Aziatische, de Italiaanse en overige keukens zoals de Mexicaanse.

Pasta en rijst van verse groente

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar vervanging van basisproducten zoals rijst en pasta. Daarom introduceert Albert Heijn in het verse schap rijst gemaakt van verse bloemkool, tagliatelle van wortel en spaghetti gemaakt van courgette.

Vezet

De verse wok- en roerbakgroenten en pasta en rijst in groentevorm worden bij leverancier Koninklijke Vezet gesneden, gewassen en verpakt. Al sinds 1973 ontwikkelen Albert Heijn en Vezet samen lekkere en innovatieve versproducten. In totaal verwerkt Vezet zo'n 1.500 ton aan grondstoffen per week, waarmee zij een flinke bijdrage leveren aan de groenteconsumptie in Nederland.

Bijlagen