Zaandam,
08
maart
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vraag het aan de boer tijdens de 'Boeren Lentefeesten' van Albert Heijn

Bijna 100 boeren en telers openen (stal)deuren op Tweede Paasdag

Nog geen plannen voor Tweede Paasdag? Dat komt goed uit, want wij vieren een feestje! Samen met bijna 100 boeren en telers (Nederlands en Belgisch) organiseert Albert Heijn de 'Boeren Lentefeesten'. De boeren laten op 28 maart zien hoe het boerenleven er aan toe gaat en bieden bezoekers gelegenheid om vragen te stellen over de oorsprong van heel veel versproducten die bij Albert Heijn in de winkels liggen. Alle deelnemende boeren leveren versproducten aan Albert Heijn. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen erg nieuwsgierig zijn naar het boerenleven. Ruim 75% van de ondervraagde kinderen heeft wel vragen aan de boer.

Populaire vragen van kinderen aan de boer

Bij veel kinderen zijn er vragen over het boerenleven. Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing: "Kinderen zijn vaak benieuwd naar het leven van de boer en er valt ook veel te leren op de boerderij. Tijdens de Boeren Lentefeesten willen we gezinnen laten zien wat er aan vooraf gaat, voordat de versproducten in onze winkels liggen". Uit het onderzoek blijkt dat drie op de tien kinderen niet begrijpt waarom boeren zo vroeg opstaan om de koeien te melken. Daarnaast zijn er ook vragen over het werk dat boeren doen, hoe kaas wordt gemaakt en hoeveel melk een koe nu eigenlijk geeft. Ruim 45% van de kinderen vraagt zich af waarom sommige eieren wit zijn en sommige bruin. Ook de vraag waarom de boer eigenlijk boer is geworden is populair.

Een leerzame én leuke dag

Tijdens de Albert Heijn Boeren Lentefeesten is er niet alleen gelegenheid tot het stellen van vragen, maar worden er nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, is er een braderie, een springkussen én zijn er paaseieren verstopt die allemaal gevonden moeten worden. Benieuwd of er een boer, teler of tuinder meedoet bij jou in de buurt of wil je meer informatie over de Boeren Lentefeesten? Ga dan naar:ah.nl/lentefeesten

In voorbereiding op de Boeren Lentefeesten ging Tom Groot (Boer Tom) alvast op pad met 2 kinderen op zoek naar de antwoorden op hun vragen.