Zaandam,
22
februari
2018
|
08:50
Europe/Amsterdam

Wie wordt dé moestuinkampioen van Nederland?

Moestuinactie voor vierde keer van start

Het moestuinieren is niet meer weg te denken uit Nederland. Zodra de eerste krokussen zich laten zien, beginnen de groene vingers van het gros van Nederland te wapperen. Na drie succesvolle oogstjaren start Albert Heijn op 26 februari haar vierde moestuinactie. Uit voorgaande jaren blijken de radijs, wortel, cherrytomaat, komkommer en zonnebloem de absolute favorieten. Daarom komt Albert Heijn dit jaar met déze vijf favoriete moestuintjes van Nederland. En dat is nog niet alles. Dit jaar introduceert de supermarktketen de allereerste Moestuinkampioenschappen van Nederland: een ludieke competitie om moestuinierders te belonen voor hun eigen teelt.

Speciaal voor de fanatieke thuiskwekers organiseert Albert Heijn de Moestuinkampioenschappen, waarbij iedereen met zijn of haar oogst kan meedingen in verschillende categorieën. De snelst groeiende radijs strijdt mee voor de Rapste Radijs Award, de grootste komkommer wordt beloond met de Komkommaarop Award en de gekste wortel wint de Buitenpeentjes Award. En mocht het nou allemaal niet zo’n succes zijn, dan is er alijd nog de Troostprei Award.

AH Moestuin-app: de persoonlijke tuinhulp
Om tot een goede oogst te komen, is aandacht, verzorging én geduld nodig. Met de juiste tips, tricks en handige weetjes komt een moestuin tot leven; de Albert Heijn Moestuintje-app helpt hierbij. De thuiskweker ontvangt, op basis van de verzamelde plantjes, gerichte tips en reminders om het meeste uit de moestuin te halen. Net als voorgaande jaren staan de moestuinexperts van IVN Natuureducatie weer voor iedereen klaar om alle vragen over de teelt van de moestuintjes te beantwoorden.

Meedoen?
De AH Moestuintjesactie loopt van 26 februari tot en met 11 maart. Bij besteding van 15 euro ontvang je één moestuinpotje. Ga naar ah.nl/moestuintje voor meer informatie over de actie, de Moestuinkampioenschappen en de app. De AH Moestuintje-app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play store.