Zaandam,
01
maart
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zaaien én oogsten bij Albert Heijn

Zaaien én oogsten bij Albert Heijn met nieuwe moestuinspaaractie

Nu de zon langzaam uit z'n winterslaap komt en de lente voor de deur staat, is het weer tijd om aan de slag te gaan met je eigen moestuin. Want wat is er leuker dan groenten of kruiden uit eigen tuin! Bij Albert Heijn kan vanaf 7 maart worden gespaard voor verschillende moestuinplantjes. Dit jaar krijgen spaarders hulp tijdens het hele groeiproces. We voorzien iedereen van de belangrijkste informatie over zaaien, verpotten én groeien. Zo is er een speciaal groeiboekje ontwikkeld én een 'Eerste Hulp Bij Moestuinieren' (EHBM) groeikaart. Samen met het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) bieden we moestuinliefhebbers ook gedurende de hele groeiperiode hulp en tips aan. Via ah.nl/moestuintje zal er wekelijks een moestuinjournaal worden gepost en is er de mogelijkheid om je vragen te stellen aan andere moestuinierders of de coaches van IVN. Want met wat extra zorg en aandacht behaal je de beste oogstresultaten voor je eigen groenten, fruit en kruiden!

De selectie van 20 moestuinplantjes bestaat uit nieuwe zaadjes, maar ook bewezen succesnummers van vorig jaar. Denk daarbij aan komkommer, cherrytomaatjes, sperziebonen, radijs, broccoli en basilicum. Aan zowel beginners als aan gevorderden is gedacht. Zo voegen we dit jaar de watermeloen toe. Watermeloen is behoorlijk ingewikkeld om te kweken, want het groeiproces duurt langer en deze fruitsoort vraagt ook om wat speciale handelingen. Een perfecte uitdaging voor de gevorderde moestuinliefhebbers. Voor de beginners is er bijvoorbeeld tuinkers of basilicum. Daar heb je na enkele dagen al plezier van!

Per groeifase zijn er verschillende handige items -speciaal voor het moestuintje- verkrijgbaar. Naast het groeiboekje 'Groene Vingers voor Beginners' is er bijvoorbeeld ook een moestuinverzamelaar voor het zaaien van de plantjes mét EHBM groeikaart. In de eerste weken van de spaaractie kunnen deze items ook gratis worden ontvangen bij aankoop van bepaalde aanbiedingen. Zo heb je binnen no time alle materialen in huis om zelf aan de slag te gaan!

Albert Heijn en IVN helpen bij een succesvolle oogst

Kweken van groente, fruit en kruiden is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. Daarom slaan Albert Heijn en het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) de handen ineen. Tijdens de spaaractie kun je contact opnemen met de experts van het IVN via ah.nl/community om je vragen te stellen. Nu heb je alle kennis bij de hand om er een geslaagde oogst van te maken!

De moestuinspaaractie loopt van 7 maart tot en met 3 april. Je ontvangt een moestuinpotje bij besteding van 15 euro.

Bijgaande foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Het betreffen: