08
september
2023
|
11:47
Europe/Amsterdam

Zelf Service Platform van Albert Heijn naar volgende fase

Samenvatting

AH Retail Media Services, de retail media-tak van Albert Heijn, breidt het Zelf Service Platform voor adverteerders uit met display campagnes. Hiermee kunnen adverteerders gemakkelijk en snel eigen banners live zetten op ah.nl en in de Albert Heijn app. Ze hebben real-time inzicht in de prestaties, zijn in full control en kunnen hun campagnes zelf optimaliseren.

Vandaag werden CMO's, marketing- en mediamanagers en mediabureaus door Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie bij Albert Heijn en Rolf Oosterhoff en Bas Komen van AH Retail Media Services bijgepraat over de ontwikkelingen in innovatieve digitale advertentiemogelijkheden. Tijdens het event werd bekend gemaakt dat het Zelf Service Platform van AH Retail Media Services binnenkort nog meer mogelijkheden biedt met de uitbreiding van display campagnes. Met deze volgende stap kunnen adverteerders zelf bannercampagnes op ah.nl en in de Albert Heijn app opzetten, prestaties direct monitoren en campagnes optimaliseren. 

Eerste supermarkt met Zelf Service Platform  
Albert Heijn startte in 2015 als eerste supermarkt in Nederland met retail media. Daarmee creëerde de supermarkt meer mogelijkheden voor adverteerders om via relevante digitale of fysieke touchpoints klanten te bereiken om zo aan hun merken te bouwen en sales te activeren. Twee jaar geleden lanceerde AH Retail Media Services al het Zelf Service Platform. Er werd gestart met sponsored products campagnes, waarbij merken hun zichtbaarheid binnen de zoekresultaten kunnen vergroten. Voor de digitale innovaties wordt samengewerkt met adtechbedrijf Adhese.  

Continue innovatie 
AH Retail Media Services werkt continu aan uitbreiding van mogelijkheden voor adverteerders om dagelijks miljoenen consumenten op het juiste moment met de juiste boodschap te bereiken. Zo werden dit jaar 3.000 schermen in winkels toegevoegd en introduceerde AH Retail Media Services het CDP (customer data platform), waarmee merken nu ook hun doelgroepen in de AH-app kunnen bereiken.