09
februari
2023
|
13:47
Europe/Amsterdam

AH Bonuskaart bestaat 25 jaar

Samenvatting

Albert Heijn introduceerde in 1998 de AH Bonuskaart. Klanten konden vanaf dat moment een gratis Bonuskaart aanvragen, waarmee ze van 400 speciale aanbiedingen konden profiteren. Vandaag bestaat de AH Bonuskaart 25 jaar.  

De introductie van de AH Bonuskaart was een groot succes. Na anderhalve week maakten ruim 2 miljoen klanten al gebruik van de Bonuskaart die aan een sleutelbos gehangen kon worden. Als extra service bood Albert Heijn een sleutelservice. Hierbij werden gevonden sleutelbossen opgestuurd naar het antwoordnummer en stuurden medewerkers van de postkamer van Albert Heijn ze terug naar de klant.  

De Bonuskaart heeft sinds 1998 een enorme ontwikkeling doorgemaakt op het vlak van gemak en voordeel en dat blijft een continu proces, ook in de toekomst. In 25 jaar zijn er 36 miljoen Bonuskaarten uitgegeven. Dankzij de AH Bonuskaart kan Albert Heijn het assortiment en aanbiedingen beter afstemmen op de wensen van de klanten. Door de herkenbare oranje Bonusschapkaartjes en de Bonusstraat in de winkels weten klanten welke producten in de aanbieding zijn en tot hoe lang de korting geldt. De Bonuskaart biedt korting op alle soorten artikelen: A-merken en eigenmerkproducten, vers en houdbaar, luxe en alledaagse producten. Tegenwoordig zijn er per week meer dan 1000 bonuskortingen.  

De ongeregistreerde Bonuskaart is in 2013 vervangen door de persoonlijke bonuskaart. Met deze Bonuskaart profiteren klanten van meer persoonlijke aanbiedingen. De aanbiedingen werden via coupons eerst per post verstuurd, maar inmiddels krijgen klanten wekelijks in de AH-app 5 persoonlijke Bonus Box-aanbiedingen die voor hen persoonlijk het meest relevant zijn. In 2020 introduceerde Albert Heijn de Mijn Bonus Box waarmee klanten zelf kunnen kiezen van welke persoonlijke aanbiedingen ze gebruik willen maken. Klanten met Mijn Albert Heijn Premium krijgen wekelijks nog meer Mijn Bonus Box-aanbiedingen: 10 in plaats van 5. Deze klanten reageren hier positief op en maken er veel gebruik van. De Bonusaanbiedingen zijn een unieke manier om voordelig boodschappen te kunnen doen bij Albert Heijn.