19
september
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn introduceert gemakkelijk betalen bij thuisbezorgen

Samenvatting

Eenvoudig thuisbezorgingen betalen met je smartphone: dat kan vanaf vandaag bij bestellingen op AH.nl. Deze nieuwe service is samen met ING ontwikkeld op basis van ING Betaalverzoek en kan gebruikt worden door rekeninghouders van alle Nederlandse banken. Met deze toevoeging maakt Albert Heijn het betalen van online bestelde boodschappen nog makkelijker.

Een aantal klanten van AH.nl kreeg de afgelopen maanden de keuze om hun online bestelde boodschappen aan de deur te betalen met een betaalverzoek. Tijdens de test gaf een meerderheid van de klanten aan de voorkeur te geven aan het betaalverzoek boven pinnen. Daarom start de supermarkt deze week met de landelijke uitrol van de service. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland die betalen aan de deur met ING Betaalverzoek bij thuisbezorging en Pick Up Points landelijk invoert.

Hoe werkt het?

  • De bezorger genereert een QR-code op zijn/haar armtoestel.
  • De klant scant het betaalverzoek met de Albert Heijn app en wordt vervolgens automatisch doorgeleid naar zijn of haar eigen bank app. Dat kan elke bank in Nederland zijn.
  • De bezorger ziet direct of de betaling is gelukt.

Klanten die dat willen, kunnen gewoon blijven pinnen.