06
april
2023
|
14:35
Europe/Amsterdam

Eerste Albert Heijn Packathon levert twee winnaars op

download
Samenvatting

Tijdens de eerste editie van de Albert Heijn Packathon werden zoveel goede ideeën gepitcht dat het moeilijk kiezen was voor de jury. Daarom werden twee teams uitgeroepen tot winnaar en was er een runner up. De winnende teams gaan samen met Albert Heijn hun ideeën verder uitwerken én realiseren. 

Op 31 maart organiseerde Albert Heijn de AH Packathon: een wedstrijd waarbij teams konden werken aan hun idee voor een duurzame verpakkingsinnovatie. Zij gingen aan de slag met verschillende verpakkingsdilemma's waar de supermarkt dagelijks mee te maken heeft.  

Na een paar uur brainstormen, tekenen, knippen en plakken, presenteerden de teams hun idee aan de zeskoppige jury. De jury beoordeelde de ideeën onder meer op duurzaamheid en technische haalbaarheid.

Anita Scholte op Reimer, directeur kwaliteit en duurzaamheid bij Albert Heijn, en jurylid: “Tijdens de packathon werden we de hele dag getrakteerd op slimme oplossingen voor complexe verpakkingsvraagstukken. Omdat het zo lastig kiezen was, hebben we twee winnaars en een runner up gekozen. Met deze teams gaan we aan de slag om te kijken of we hun idee kunnen realiseren.” 

De AH Packathon is een mooie invulling van de missie van Albert Heijn: ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ en draagt bij aan de ambitie van de supermarkt om minder en 100% recyclebaar verpakkingsmateriaal te gebruiken.