Zaandam,
09
februari
2022
|
08:38
Europe/Amsterdam

Met nieuwe locatie is Home Shop Center Utrecht klaar voor groei

Samenvatting

Het Home Shop Center (HSC) van Albert Heijn in De Meern verhuist naar Utrecht. De nieuwe locatie van ruim 21.000 m2 biedt meer ruimte voor groei en voldoet aan de duurzaamheidseisen die Albert Heijn stelt aan HSC's. Begin mei is de nieuwe locatie operationeel. Alle 800 collega's verhuizen mee.  

In 2016 werd het HSC in de Meern – één van de acht locaties waar Albert Heijn de online bestelde boodschappen voor klanten verzamelt – al ingrijpend verbouwd om mee te kunnen groeien met de stijgende vraag naar thuisbezorging. Omdat verdere groei op de huidige locatie niet mogelijk is en Albert Heijn het belangrijk vindt dat de locaties voldoen aan bepaalde duurzaamheidscriteria, verhuizen de werkzaamheden van HSC De Meern naar een nieuwe locatie in Utrecht. Hier gaat Albert Heijn de komende drie maanden aan de slag om begin mei klaar te zijn voor de eerste ritten.  

50.000 orders 
Het pand in Utrecht aan de Kanaaldijk is anderhalf keer groter dan de huidige locatie. Hierdoor kan het volledige assortiment onder één dak worden opgenomen en kan het HSC doorgroeien naar 50.000 orders per week. Het HSC blijft dezelfde hubs – Amersfoort, Ede, Nieuwegein en Geldermalsen - beleveren. Ook rijden vanuit Utrecht bezorgauto's direct naar klanten in de omgeving.

BREEAM-NL Excellent
De locatie in Utrecht krijgt de BREEAM-NL Excellent certificering. In het ontwerp van het nieuwe Home Shop Center is rekening gehouden met duurzame energieoplossingen waaronder zonnepanelen, een energiezuinige koelcel, energiezuinige ledverlichting en een warmtepomp voor de klimaatinstallatie in de kantoren. 

Omzetgroei
Albert Heijn ziet jaarlijks een forse groei in online boodschappen doen. In 2021 werd bij e-commerce 35% omzetgroei gerealiseerd. Met de opening van het achtste Home Shop Center in Roosendaal en de groei van AH Compact naar vijftig steden is het afgelopen jaar de bezorgcapaciteit versneld opgeschroefd.