Zaandam,
10
november
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Oma's Soep verkrijgbaar bij Albert Heijn

Oma’s Soep, een initiatief van twee ondernemers waarbij ouderen en jongeren samen van overgebleven groenten soep maken, won de Albert Heijn Product Pitch 2019. Dat betekent schapruimte bij Albert Heijn-winkels. 

Vanaf morgen is het zover: Oma’s Soep ligt in 90 Albert Heijn-winkels. Wekelijks komen ouderen en jongeren samen en bereiden dan lekkere soepen. Oma's Soep maakt tijdens kookdagen 200 ouderen blij in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Tijdens deze kookdagen zijn gezelligheid en structureel contact het belangrijkste. Zo gaat Oma’s Soep eenzaamheid en voedselverspilling tegen. De soepen worden vervolgens verkocht aan horeca en bedrijven. De omzet wordt gebruikt om de kookdagen uit te breiden en te financieren.

De soep die in de supermarkt ligt, wordt vanwege kwaliteit, hygiëne en het volume gemaakt door een productiepartner. Ook met deze opbrengst wil Oma's Soep het aantal kookdagen uitbreiden. Het streven van de jonge ondernemers is dat straks door heel Nederland ouderen en jongeren gezamenlijk soep maken.