Zaandam,
05
februari
2019
|
15:47
Europe/Amsterdam

Onana meest gewilde speler bij voetbalplaatjes Albert Heijn, Oranje Leeuwin Lieke Martens in top-10

Kom in je voetbaltenue naar Albert Heijn en scoor het verzamelalbum

Samenvatting

Ajax-keeper André Onana is tot dusver de meest gezochte speler van de Albert Heijn voetbalplaatjes. De video van de kleedkamer van Ajax was met bijna 60.000 views het meest bekeken. Ook op het heilige gras van Feyenoord was het druk: bijna 40.000 mensen hebben een virtueel bezoekje gebracht. Meer dan tienduizend mensen gingen tot dusver op de foto met de kampioenschaal van PSV. Dat blijkt uit een analyse van alle data van de Albert Heijn Voetbalapp.

Voetbalplaatjes sparen is weer helemaal in. Bijna 70% van de kinderen tussen 4 en 14 jaar die bekend zijn met de spaaractie spaart mee, voor zichzelf of voor iemand anders; 8 op de 10 jongens spaart tegen 6 op de 10 meisjes.

60% van de gebruikers van de Albert Heijn Voetbalapp maakt een selfie in een voetbalshirt. Daarbij zijn de shirts van achtereenvolgens Ajax, Feyenoord en PSV het meest populair. Het shirt van het Nederlands dameselftal volgt op de vierde plaats. In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant wonen de meeste gebruikers. Ruim 55% van de deelnemers komt hier vandaan.

De gebruikers van de app hebben gezamenlijk tot dusver bijna 7,5 miljoen plaatjes gescand. Het voetbalplaatje van Ajax-middenvelder Lasse Schöne blijkt in de afgelopen maand het meest gescand. Behalve Ajax-keeper Onana zijn PSV-spits Luuk de Jong en Ajacied Matthijs de Ligt zijn zeer gewild. De meest gevraagde Oranje Leeuwin is Lieke Martens. Zij staat daarmee in de top-10 van meest gezochte spelers overall.

In voetbaltenue naar Albert Heijn

Heb je inmiddels heel veel voetbalplaatjes, maar nog geen verzamelalbum? Alle jonge én oudere spaarders krijgen vanaf woensdag 6 februari het verzamelalbum gratis als ze zich in voetbaltenue melden bij de servicebalie van een Albert Heijn-winkel. Dit geldt tot en met zondag 10 februari.

Albert Heijn Voetbalapp

Met de speciale AH Voetbalapp kan je plaatjes scannen en toevoegen aan je digitale verzameling. Je kunt met vrienden delen welke plaatjes je nog zoekt. Ook kun je een eigen voetbalplaatje maken in het shirt van je favoriete club. In de app vind je verder actuele statistieken en informatie over Eredivisie voetbalspelers en stadions. Hoe meer plaatjes je scant, hoe meer interessante video’s en informatie er beschikbaar komen.

Bij iedere € 10 aan boodschappen krijgen klanten een setje van vier voetbalplaatjes. De spaaractie duurt tot 24 februari. Winkels krijgen wekelijks een nieuwe voorraad plaatjes geleverd.