Zaandam,
24
april
2020
|
13:25
Europe/Amsterdam

Albert Heijn gaat tijdelijk op zondag thuisbezorgen

Samenvatting

Albert Heijn start 3 mei aanstaande tijdelijk met de thuisbezorging van boodschappen op zondag. Samen met een aantal andere maatregelen wil de supermarkt op die manier zo goed mogelijk inspelen op de gegroeide vraag van klanten naar thuisbezorging.

Meer klanten kiezen er in deze periode voor hun boodschappen thuis te laten bezorgen. Soms omdat ze dit prettiger vinden dan naar de winkel gaan, soms omdat ze thuis moeten blijven. De afgelopen weken heeft Albert Heijn 600 extra medewerkers aangetrokken die in de vijf home shop centers de boodschappen verzamelen en inpakken en vanuit deze locaties bij klanten thuisbezorgen. De supermarkt voegt elke dag extra bezorgmomenten toe. Daarnaast worden meer bezorgmomenten gerealiseerd door dagen toe te voegen waarop normaal gesproken niet thuisbezorgd wordt zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag. Om nog meer klanten te kunnen bedienen, gaat Albert Heijn vanaf 3 mei tijdelijk ook op zondag de boodschappen thuisbezorgen.

Klanten bestellen niet alleen vaker op ah.nl, ze bestellen ook veel meer in één keer. Er wordt in deze periode meer thuis gebakken en gekookt. Dat is te zien in de stijging van onder andere bakmeel en pannenkoekenmeel. Er worden ook meer gezonde producten gekocht zoals kiwi’s en sinaasappelen.