Zaandam,
26
oktober
2021
|
11:49
Europe/Amsterdam

Albert Heijn introduceert de Beemster Valery aardappel onder het merk Streeckgenoten

Samenvatting

Albert Heijn introduceert onder het merk Streeckgenoten het eerste AGF product, de Beemster Valery aardappel. Deze ‘Pink Potato’ uit de vruchtbare Beemster kleigrond is afkomstig van de familie Francis in het Noord-Hollandse dorp Noord-Beemster. Deze lokaal geteelde aardappel lag tot vorig jaar bij DEEN-winkels en is een van de lokale artikelen die door Albert Heijn is overgenomen.

“Ik vind het super dat onze Beemster Valery aardappelen naast de Albert Heijn in Midden-Beemster, ook te koop is bij nog ruim 70 Albert Heijn-winkels in de regio Noord-Holland. Een prachtig vers en lokaal geteeld product dat dichtbij, namelijk in Purmerend, wordt verpakt”, aldus aardappelteler Astrid Francis. De Beemster Valery aardappel is het eerste AGF-product dat onder het merk Streeckgenoten in Noord-Holland wordt verkocht. Deze aardappel is een heerlijke romige aardappel met een opvallende roze schil.

Over Streeckgenoten
Albert Heijn verkoopt lokale specialiteiten, de trots uit de streek. De korte keten, van de boer tot op het bord, wordt steeds populairder. Albert Heijn haalt producten van zo dichtbij mogelijk en zo ver weg als nodig. Voedsel van dichtbij is supervers, lekker en met zorg gemaakt. Samen met 86 lokale slagers, bakkers en kaasmakers bundelt Albert Heijn de krachten onder de naam Streeckgenoten. Samen maken zij meer dan 250 Streeckgenoten-producten. Deze producten worden lokaal gemaakt. Regionale kaasmakers krijgen een plek op het schap in de winkels en op ah.nl. Zo is dus sinds vandaag de Beemster Valery aardappel van Astrid Francis toegevoegd aan het assortiment.

Streeck’ is de ouderwetse spelling van ‘uit de streek’ en is een knipoog naar originele, traditionele recepten van vroeger. ‘Genoten’ refereert aan ‘genieten’. Ook terug te herleiden naar genootschap van ambachtslieden met producten uit een bepaalde streek en genieten van streekproducten. Met de ‘Streeckgenoot’ wordt de persoon bedoeld die het product maakt.