Zaandam,
29
juni
2021
|
10:42
Europe/Amsterdam

Albert Heijn introduceert negen ambachtelijke visproducten van Streeckgenoten

Samenvatting

Vanaf vandaag heeft Albert Heijn negen visproducten met eigen recepturen in het assortiment Streeckgenoten. Streeckgenoten-vis komt uit oer-Hollandse dorpen zoals Urk, IJmuiden, Enkhuizen, Yerseke, Kats en Harderwijk. De visbedrijven roken de vis volgens eigen ambachtelijke receptuur.

Naast gerookte vis zoals gerookte forel- en zalmfilet en mosselkrokantjes, ligt er vanaf deze week ook Nederlandse Yellowtail onder het merk Streeckgenoten. Vlakbij de Zeelandbrug kweekt Kingfish Zeeland in Kats Yellowtail kingfish. Deze vis komt oorspronkelijk uit de Zuidelijke Oceaan bij Australië. De roofvis is verwant aan de makreel en een goed alternatief voor tonijn. Duurzaamheid is belangrijk voor Kingfish Zeeland. Zo wordt de Yellowtail Kingfish gekweekt in gezuiverd Oosterscheldewater. De kweek vindt op duurzame wijze plaats met groene energie uit Kats.

De negen visproducten van Streeckgenoten
Het gaat om de volgende visproducten die in de winkels komen te liggen: gerookte zalmfilet en warmgerookte zalmfilet van Rodé Vis B.V. uit Urk, gerookte forelfilet van vishandel Klooster uit Enkhuizen, mosselkrokantjes, mosseltjes in ’t zuur en mosselen á la minute van Roem van Yerseke uit Yerseke, Nederlandse Yellowtail van Kingfish Zeeland uit Kats, warmgerookte zalmfilet tomaat van Foppen uit Harderwijk en van Seafood Parlevliet de gerookte maatjesharing uit IJmuiden.

Verkrijgbaarheid
De verpakkingen van de nieuwe visproducten verwijzen naar de plaatsen en visbedrijven waar de Streeckgenoten-producten vandaan komen. De gerookte forelfilet en mosselkrokantjes liggen in 694 winkels, de gerookte zalmfilet in 705 winkels en de andere zes producten zijn regionaal in 325 winkels verkrijgbaar. Het nieuwe assortiment is ook online te bestellen.

Over Streeckgenoten
Samen met ruim tachtig lokale slagers, bakkers en kaasmakers verkoopt Albert Heijn lokale specialiteiten onder de naam Streeckgenoten; de trots uit de streek. Samen maken zij meer dan 230 Streeckgenoten-producten. Deze producten worden lokaal gemaakt.

Streeck’ is de ouderwetse spelling van ‘uit de streek’ en is een knipoog naar originele, traditionele recepten van vroeger. ‘Genoten’ refereert aan ‘genieten’. Ook terug te herleiden naar genootschap van ambachtslieden met producten uit een bepaalde streek en genieten van streekproducten. Met de ‘Streeckgenoot’ wordt de persoon bedoeld die het product maakt.