Zaandam,
25
november
2019
|
08:11
Europe/Amsterdam

Digitale winkel van Albert Heijn geland op Schiphol

De digitale winkel van Albert Heijn is voor een testperiode van twee maanden geland op Schiphol en opent vandaag haar deuren. De winkel is toegankelijk voor alle bezoekers van Schiphol. Zij kunnen hier tot eind januari de snelheid en het gemak ervaren van winkelen zonder kassa: het is namelijk in deze winkel niet nodig producten te scannen en de betaling gaat automatisch.

In september begon Albert Heijn de proef met de digitale winkel bij het hoofdkantoor in Zaandam. De winkel, die samen met de Amerikaanse tech-start up AiFi en met ING werd ontwikkeld, maakt niet alleen het boodschappen doen heel makkelijk. Door het autonome karakter kan de winkel plug and play neergezet worden op locaties waar (tijdelijk) behoefte is aan een kleine winkel.

De winkel heeft nu een plek gekregen op het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza, een mooie testlocatie vanwege het grote aantal passanten. Hier wordt de komende twee maanden verder getest om de techniek en klantervaring nog beter te maken.

Het concept werkt heel gemakkelijk: je scant je (contactloze) betaalpas bij de deur die vanzelf opengaat. Vervolgens pak je de producten die je wilt hebben, stopt ze in je tas en loopt naar buiten. De boodschappen die je pakt, worden automatisch geregistreerd en betaald. Klanten kunnen, als zij dat willen, bij de uitgang hun aankopen controleren.

Snelheid en gemak staan bij onze reizigers voorop. We geven daarom graag een podium aan deze innovatie van Albert Heijn en zijn natuurlijk ontzettend trots dat we bezoekers van Schiphol als eerste de voordelen kunnen bieden van digitaal winkelen. Albert Heijn en Schiphol werken al jaren samen. We kijken continu hoe we de winkelervaring kunnen verbeteren, bijvoorbeeld door gebruik van nieuwe digitale technologieën”, zegt Irene Muysson, Head of Retail, Food & Beverage en Commercial Services bij Amsterdam Airport Schiphol.

De digitale winkel van 14m2 staat tot en met eind januari 2020 op het Jan Dellaertplein en is dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur.