Newsroom Albert Heijn (Voedselverspilling)
Filter by year
2022
31
oktober
2022
|
08:30
Europe/Amsterdam
In alle winkels van Albert Heijn kunnen klanten vanaf vandaag producten kopen met kortingen oplopend van 25%, 40% tot 70%. Het principe van deze kortingen heet dynamisch afprijzen. Producten die tegen de houdbaarheid aanlopen worden via dit elektroni...
Lees meer
05
september
2022
|
08:00
Europe/Amsterdam
Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit h...
Lees meer
24
februari
2022
|
13:29
Europe/Amsterdam
Overblijvers zijn tasjes gevuld met producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert, die aan het einde van de dag overblijven of die uit het assortiment gaan. Klanten kunnen deze tasjes digitaal reserveren via de Overblijvers-app. Begin dit jaar testt...
Lees meer
2021
23
juli
2021
|
10:55
Europe/Amsterdam
Bij Albert Heijn is sinds dit jaar de Nederlandse komkommer het hele jaar verkrijgbaar. Gijs Heineke, inkoper groente bij Albert Heijn, vertelt dat dit mogelijk is door verbeterde technieken en het bieden van afnamezekerheid aan telers. Heineke: “De ...
Lees meer
17
mei
2021
|
15:17
Europe/Amsterdam
Vandaag start in 10 winkels van Albert Heijn in de regio Rotterdam een proef om voedselverspilling verder te verminderen, genaamd 'Brood van Gisteren'. Brood dat gisteren vers in de winkel is aangeleverd en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de v...
Lees meer
2019
20
mei
2019
|
06:55
Europe/Amsterdam
Albert Heijn zet vandaag een nieuwe stap in het verminderen van voedselverspilling met de proef ‘dynamisch afprijzen’. Hierbij worden producten automatisch afgeprijsd op basis van de houdbaarheidsdatum: hoe korter de houdbaarheid, hoe hoger de kortin...
Lees meer
16
januari
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam
Instock, het initiatief dat vierenhalf jaar geleden door vier medewerkers van Albert Heijn gestart werd om voedselverspilling op de kaart te zetten, slaat de vleugels uit. Wat begon als één pop-up restaurant, is uitgegroeid tot een organisatie die, n...
Lees meer