Zaandam,
12
december
2017
|
09:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn maakt 'Rappie' nog rapper

Nieuwe app: vereenvoudigd en versneld bestelproces

Albert Heijn introduceert de Rappie app. De app is een logische stap in de doorontwikkeling van instant bezorgservice ‘Rappie’, die momenteel op proef in delen van Rotterdam beschikbaar is. Met de app, die zowel voor gebruikers van iOS als Android verkrijgbaar is, stellen Albert Heijn en bezorgdienst Superbuddy klanten in staat nog rapper en flexibeler boodschappen te doen. 

Klanten, die in het Rotterdamse pilot-gebied van Rappie zitten, kunnen last minute, locatie-onafhankelijk besluiten wat ze willen eten of drinken en dit direct laten bezorgen. De Rappie app komt anderhalve maand nadat de proef in Rotterdam is gestart en is een aanvulling op de bestaande bezorgservice van Albert Heijn.

Vanuit de missie van Albert Heijn ‘Alle ingrediënten voor een beter leven, voor iedereen’, innoveert Albert Heijn continue door om boodschappen doen nóg makkelijker te maken. De Rappie app helpt hierbij:

  • Producten zijn met slechts één klik op het product toe te voegen aan het boodschappenmandje 
  • Producten zijn direct toe te voegen aan het mandje vanuit de zoekfunctie
  • Betalen van boodschappen kan vanuit een zogenaamd ‘boodschappentegoed’
  • Betalingen met iDEAL is ook mogelijk

“Tijd is een belangrijke factor voor veel van onze klanten en wij proberen te ontzorgen door gemak en flexibiliteit te bieden”, vertelt Saskia Egas Reparaz, directeur Marketing & Format bij Albert Heijn. “Met de Rappie app als toevoeging aan het eerder geïntroduceerde ah.nl/rappie kunnen klanten gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden, terwijl wij samen met Superbuddy de boodschappen in no time bezorgen waar zij dat willen. Dat maakt het leven samen met innovaties als het eerder geïntroduceerde intelligente boodschappenlijstje en de slimme koelkastmagneet ‘Hiku’ weer een stuk makkelijker.”

Voor de introductie van Rappie werkt Albert Heijn samen met Superbuddy.nl, een online bezorgdienst die op dit moment ook al in Zwolle en Utrecht succesvol boodschappen binnen twee uur aan huis bezorgd. Superbuddy.nl beschikt over het technische platform dat de bestelde boodschappen en het fijnmazige netwerk van parttime bezorgers op een slimme manier aan elkaar verbindt. Daardoor kunnen boodschappen twee uur na bestelling al bezorgd worden. Klanten bestellen hun boodschappen via de Rappie app, of via ah.nl/rappie, waar zij kunnen kiezen uit een selectie van het assortiment van de winkel. Een bezorger van Superbuddy doet de boodschappen in een Albert Heijn-supermarkt en bezorgt ze per bakfiets waar en wanneer de klant dat wenst.

Laurens van Geffen, CEO van Superbuddy.nl, is verheugd over de Rappie app. ,,We merken dat er nu al veel belangstelling is voor de Rappie dienst. Met de nieuwe app zal de groei alleen maar versnellen, omdat bestellen nog makkelijker wordt. Voor de klanten is dat een belangrijke stap. Bovendien toont de introductie van de app aan dat het technisch platform waarop Superbuddy is gebouwd in staat is om flexibel aan te sluiten op de platformen van onze partners.”

Aan de proef in Rotterdam doen vier winkels mee: Bentinckplein 40, Oudedijk 149, Lijnbaan 121 en Kleiweg 35.

Meer informatie:
Albert Heijn communicatie: pers@ah.nl of 088 6592020